OHJEET & EHDOT

MUUTTO-OHJEET JA EHDOT

1. Pakkaa tavarat huolellisesti

Kaikki irtain tavara kaapeista, hyllyistä, laatikoista, pöydiltä, lattioilta ym. muutettavasta tilasta tyhjennetään ja pakataan muuttolaatikoihin tai muihin vastaaviin, esim. banaani- tai pahvilaatikoihin. Kaupan muovipussi ei ole suositeltava pakkausmateriaali. Muovisia muuttolaatikoita ei saa pakata liian täyteen. Pakkaa laatikot vain n. 5 cm yläreunan alapuolelle, jotta laatikot saa pinottua päällekkäin.

Helposti särkyvät tavarat kannattaa suojata erityisen hyvin silkkipaperilla, kuplamuovilla, solumuovilla tms. pehmusteilla ennen niiden pakkaamista laatikoihin. Laita myös särkyvien esineiden ja pakkauksen väliin riittävästi pehmusteita rikkoutumisen estämiseksi. Liinavaatteet, matot, täkit, vaatteet, kangastavarat ja muut tekstiilit voi pakata jätesäkkeihin. Sulje säkin suuaukko hyvin narulla tai teipillä, ettei se aukea muuton aikana. Jos käytät muovisäkkejä henkarivaatteille, henkarien koukut pujotetaan säkin pohjaan tehdyn reiän läpi ja säkki teipataan alareunasta huolellisesti kiinni. Henkarikoukut sidotaan tai teipataan säkin yläreunasta toisiinsa yhteen.

2. Valmistele myös kalusteet muuttoon

Poista irtohyllyt ja paketoi ne nippuun narulla, teipillä tai kiristekalvolla. Sängyn rungot, isot kaapit ja kirjahyllyt tulee purkaa sellaisiin osiin, että ne pystyy siirtämään uuteen asuntoon järkevästi tavaraa tai seiniä vahingoittamatta. Lipastojen/kaappien laatikot tyhjennetään laatikoihin ja lukitaan avaimella, jos mahdollista. Avaimet teipataan esim. takasivuun tai johonkin muuhun paikkaan, josta ne löytyvät helposti. Jos ovia ei saa lukittua ne tulee teipata kuljetuksen ajaksi.

Suuremmat kalusteet, kuten sohvat, nojatuolit, patjat, sängyt jne. kannattaa kääriä suojamuoviin tai päällystää kiristekalvolla. Patjat ja runkopatjat kannattaa suojata sopivalla materiaalilla siirron aikaisen likaantumisen estämiseksi. Peilit, taulut, valaisimet yms. paketoidaan tarpeen mukaan solumuoviin, aaltopahviin tai kuplamuoviin. Pitkävartisten jalkalamppujen varsi tulee tukea riittävän hyvin, ettei se pääse taipumaan.

3. Suojaa arat tavarat ja pinnat

Pinnaltaan arat kalusteet ja esineet tulee suojata asianmukaisesti suojamateriaaleilla, kuten kuplamuovilla, solumuovilla tai aaltopahvilla. Suojausten kiinnitykseen käytetään esim. maalarinteippiä tai kiristekalvoa. Viherkasvit suojataan teippaamalla aaltopahvia, solumuovia tai muuta vastaavaa alhaalta ruukkuun kiinni ja ylhäältä suojamateriaalin ympäri.

4. Muuta huomioitavaa

Suomimuutolle tulee etukäteen mainita, mikäli muuton yhteydessä tulee siirrettäväksi normaalista poikkeavia isoja esineitä tai erityisen painavia kalusteita, kuten piano, kassakaappi tms. erikoista siirrettävää, joka vaatii erityistä huolenpitoa. Esim. jos vuodesohvassa on normaalista poikkeava mekanismi tai kivinen pöytälevy on kiinnitetty koukuilla/liimalla, pitää siitä vaaran tai vaurioiden välttämiseksi mainita etukäteen. Huomioi lisäksi sääolosuhteet; tietokoneiden, jääkaappien, pakastimien ym. sähkölaitteiden virta kytketään vasta riittävän ajan kuluttua niiden totuttua lämpötilavaihteluihin. Mikäli alkuperäisiä koneiden ja laitteiden pakkauslaatikoita on saatavana, niitä kannattaa hyödyntää pakkaamisessa ja kuljetuksen/siirron aikana. Pesukoneen kuljetustuki pitää olla kiinnitettynä ennen pesukoneen siirtoa, rumpu ei saa päästä siirtymään paikaltaan kuljetuksen aikana. Astian- ja pyykinpesukoneista pitää tyhjentää vesi, sekä irrottaa sähkö- ja vesiliitännät valmiiksi ennen siirtoa. Paikan päällä osista kasatut kalusteet on tarvittaessa purettava ja pakattava kuljetusvalmiuteen. Suomimuutto ei kuljeta aseita eikä vaarallisia aineita, esim. kaasupulloja tai bensakanistereita. Asiakkaan on kuljetettava tällaiset itse.

5. Rikkoontumiset ja muut vahinkotapahtumat

Mikäli muuton tai muun työsuorituksen aikana – kaikesta varovaisuudesta huolimatta – asiakkaan irtaimistoa tai muuta omaisuutta rikkoontuu, kannattaa korvausta kysyä ensin omasta vakuutusyhtiöstä. Asiakkaan on tehtävä kirjallinen reklamaatio Suomimuutto Oy:lle seitsemän (7) päivän kuluessa. Ellei näin ole menetelty, Suomimuutto Oy ei ole vastuussa rikkoutuneesta tavarasta. Jos siirrettäviä tavaroita ei ole pakattu asianmukaisesti, eivät vauriot kuulu korvauksen piiriin.

Asianmukainen pakkaaminen tarkoittaa tavaroiden pakkaamista muutto-ohjeiden mukaisesti. Pakkaaminen on aina asiakkaan vastuulla ellei toisin ole sovittu. Huonon suojaamisen takia naarmuuntuneita huonekaluja ei korvata. Samaten lattioiden ja vastaavien pintojen suojaaminen muuton tai muun työsuorituksen ajaksi on aina asiakkaan vastuulla ellei toisin ole sovittu.

Suomimuutto Oy:n työntekijöiden ja asiakkaan on selkeästi pystyttävä yksilöimään tapahtuma (vahinko / törkeä huolimattomuus), joka on johtanut tavaroiden tai kiinteistön vaurioitumiseen. Mikäli molemminpuolista yksilöimistä ei voida tehdä, ei vahinko ole korvauksen piirissä. Vastuuvakuutus kattaa asiakkaan kiinteälle omaisuudelle (rakennukset, rakenteet ym.) aiheutuneet vahingot 500.000 euroon asti. Muista myös lattioiden suojaaminen!

Mahdollisessa korvaustilanteessa tai mikäli otetaan erillinen lisämuuttovakuutus, lasketaan tavaroiden arvo ns. päivän arvon mukaan (= tavaroiden arvo kuljetuspäivänä). Mikäli irtaimistoon kuuluu yksikköarvoltaan yli 2000 euron arvoisia esineitä, tulee ne vakuuttaa erikseen. Suomimuutto Oy:n korvausvastuu siirrettävälle irtaimistolle aiheutuneista vahingoista perustuu lakisääteiseen tiekuljetusvakuutukseen (20€/kg).

6. Muuton peruutus

Muuton peruutus viimeistään 7 vrk ennen vahvistettua muuttopäivää on maksuton, jonka jälkeen peruutetusta muutosta veloitetaan 150 euron peruutusmaksu. Muuton siirto toiseen ajankohtaan on maksutonta, uusi aika sovitaan varaustilanteen mukaan. Tutustu ehtoihin ennen muuttoa. Voitte kääntyä puoleemme kaikissa muuttoon liittyvissä kysymyksissä.

Jätä soittopyyntö

  Pyydä Tarjous

   Mistä muutetaan


   Asumismuoto

   Hissi käytettävissä:
   KylläEi

   Minne muutetaan


   Asumismuoto

   Hissi käytettävissä:
   KylläEi

   Toivottu muuttopäivä

   Requests for quotation

    From


    Elevator available:
    YesNo

    To


    Elevator available:
    YesNo

    Additional information

    Date: